Esküvőmánia

Néhány tipp, hogy ne legyen nyűg a gyereksereg az esküvődön!

2018. január 25. - sakurasaku

Egy esküvőnek nem feltétlenül kell gyerekmentesnek lennie. Igazán emlékezetes és jó élmény lehet mindenkit bevonni az ünneplésbe, amennyiben az összes vendég részére megteremtitek a szükséges kényelmi feltételeket.

Íme az elengedhetetlen tippek a sikerhez:

Hozzatok létre egy gyerekszobát.
Egy olyan sarok, vagy egy elkülönített szoba, ahol van például tévé, papír, kréták, játékok, jelmezek, lego és egyéb szórakoztató eszközök. Így a nebulók garantáltan órákat képesek eltölteni a szülők nélkül, akik mindeközben felszabadultan tudnak beszélgetni, ismerkedni, vagy vacsorázni. A jól kitalált gyerekaktivitások csak sikert jelenthetnek ezen a napon.

img_20180123_140421_487.jpg

 Fotó: Pöttöm Party - http://pottomparty.hu/ 

Rendeljetek baby sittert.
Ha nagyon sok kiskorú lesz a lakodalmon, akkor garantált a káosz. Rohangálás a vacsora alatt, szülők nyaggatása evés közben, beszédek megzavarása és még sorolhatnánk a kritikus pillanatokat. Erre az esetre javasoljuk, hogy találjatok valakit, aki a fontos momentumokban lefoglalja a fiatal korosztályt: játékokat, feladatokat ad nekik, csoportos aktivitásokat talál ki. Ebben a formában a felnőttek teljesen másképpen tudnak kikapcsolódni, biztosra vesszük, hogy az egész este hangulata más lesz ettől a csekély gesztustól.

Közös aktivitás
Találjatok ki olyan szakaszokat a nap folyamán, amelyek mindenkinek érdekesek lehetnek: alkossatok kis csoportokat és minden csoportnak adjatok feladatokat (például kincsvadászat, amit egy egész délutánra kiterjeszthettek, így akkor tudnak ehhez a játékhoz folyamodni a csapatok, amikor szükségét érzik a gyerekek miatt). Közös móka a vendégkönyvbe való beírás is - miért ne rajzolhatnának a kicsik valami kedveset az ifjú párnak?

Jóllakott gyerekek = boldog gyerekek
Egy hagyományos esküvői vacsora órákig tarthat, de a legtöbb tízév alatti gyerek már
negyedóra után el akarja hagyni az asztalt. Ezért jó odafigyelni arra, hogy egész nap legyen elérhető étel és gyümölcs, mivel a kisebb korosztály gyakran megéhezik.
Bevált módszer az is, hogy először a gyerekek egyenek, utána a felnőttek (ha egy ültetett vacsoráról van szó, a gyerekeket érdemes először kiszolgálni). Így a szülők mellettük tudnak maradni a vacsora alatt anélkül, hogy a ceremóniákról lemaradnának (beszédek, meglepetés műsorok, stb). Amikor az apróságok vacsorája megtörtént, a felnőttek nyugodtan falatozhatnak, hiszen a gyereksereg már jóllakottan és boldogan játszik tovább a gyerekszobában.

Mókás vacsora
Sokkal érdekesebb egy vacsora, ha közben olyasmit csinálhatsz, amit otthon nem szabad. A gyerekek vacsora asztalára tegyetek papírterítőt, amire firkálni tudnak ceruzákkal és krétákkal. Imádni fogják.
Hot dogot kínálhattok egy kiskocsiból, vagy hagyjátok a gyerekeket fagyit rendelni egy fagyistól. Ugye, milyen kevés kell az örömhöz? :)
Továbbá: fogjátok rövidre a vacsorát és csökkentsétek a fogások számát. A bőség zavara sokszor gyomorrontáshoz vezethet, ezt pedig senki nem viselné túl jól.

Fotófülke

Egy olyan fotófülke, amely tartalmaz jelmezeket, kiegészítőket, minden vendég számára örömet és újdonságot jelent, ugyanakkor egy remek lehetőség arra, hogy megörökítsetek minden vendéget és ti magatokat is. A buli után össze tudjátok gyűjteni a képeket egy fotóalbumba, néhány képet pedig szétoszthattok a vendégek között.


Videóüdvözlet
Amennyiben megbíztatok valakit azzal, hogy filmre vegye a nagy napotokat, ajánljuk, hogy a videós ne csak a felnőtteket kamerázza, hanem ragadja meg az alkalmat arra, hogy rövid kérdéseket tegyen fel a gyerekeknek. A kérdések: milyen volt a napotok? Mit jelent az esküvő? Mi az a szerelem? Az ilyen pillanatokat szórakoztató lesz visszanézni, elhihetitek. :)

img_20180123_140427_118.jpg

  Fotó: Pöttöm Party - http://pottomparty.hu/ 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eskuvomania.blog.hu/api/trackback/id/tr2013603297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása