Esküvőmánia

Mit ne adjunk nászajándékba?

2018. január 22. - sakurasaku

Többen kértétek, hogy adjunk tippeket nászajándék vásárlására. Egy kicsit megfordítjuk a dolgot és ezúttal arról írunk nektek, hogy melyek azok a meglepetések, amelyeket mindenképpen kerüljetek el, ha nászajándékról van szó.

Hiába tűnik egy-egy ajándék fantasztikus ötletnek a pár érdeklődési köre, hobbija végett, bizonyos dolgokat nem ajándékozhatunk az esküvő napján; nem illik, vagy akár babonából nem javasolt.

Összegyűjtöttünk valamennyit, a listát bővíthetitek. :)

1. Kés

Népi hiedelmek szerint, ha kést adunk ajándékba (még akkor is, ha például a pár mániákus késgyűjtő), az balszerencsét hoz a párra éppúgy, mint minden éles tárgy - a babona szerint ez kettévágja a házasságot is.

2. Babakelengye

Bár az örömszülők titkos vágya, hogy az esküvő után rövid időn belül nagyszülők legyenek, nem biztos, hogy ezt a pár is így tervezi. Meglehet, hogy a közeljövőben nem szeretnének babát és az is előfordulhat, hogy nem tudnak gyermekeket vállalni a közös életük során. Intim téma, amit esküvő alkalmával nem (sem) illik feszegetni.

3. Étkészlet

Az elmúlt 50 év talán egyik leggyakoribb nászajándéka és egyúttal az esküvői pár rémálma. :) Könnyen meglehet, hogy több szettet is kapnak egyszerre annak ellenére, hogy talán egyre sincs szükségük. Abban az esetben javasoljuk ezt az ajándéktípust, ha tudomásotok van valami régi, nagy álomról és biztosak vagytok benne, hogy garantált lesz az öröm a készlet láttán.

4. Óra

A babona szerint, ha órát adsz az ifjú párnak ajándékba, azzal azt jelzed, hogy a temetésükre is el fogsz majd menni. A kínai kultúrában az óra egyben a véget is jelenti.

5. Párkapcsolatról szóló könyvek

Az esküvő napja egy pár számára az egyik legboldogabb napot jelenti. 'Szerelemből megyek hozzád feleségül...'. Tehát remélhetően nem kell arról olvasniuk, hogy hogyan tegyék még boldogabbá a kapcsolatot. :)

6. Üvegáru

A babona szerint az esküvőre kapott üvegpoharak eltörése a házasság alatt rossz előjel és a kapcsolat romlását hivatott előrejelezni. Ki venné magára ezt a felelősséget, hogy az általa vásárolt ajándék miatt menjen tönkre egy kapcsolat? ;-)

presents-gifts-bridal-shower-wedding-shower-2447537.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eskuvomania.blog.hu/api/trackback/id/tr2513595089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása