Esküvőmánia

Kényes kérdések

2018. március 02. - sakurasaku

A várva várt nap előkészületei közben bizony felmerülnek kellemetlen kérdések, szituációk, melyeket meg kell oldani. Összeszedtünk párat, próbálunk tanácsod adni, de kíváncsiak vagyunk, hogy nektek milyen helyzeteket kellett megoldanotok.

Dekoráció, kellékek

Minden szülő legalább annyira izgatott az esküvő körüli szervezkedés időszakában, mint maguk a házasulandók. Elő is kerülnek a fiók mélyéről a saját fotóik, esetleg megmaradt kiegészítőik, melyeket nagy örömmel ajánlanak fel nektek. Mit tesztek? Elfogadjátok az anyós csipke táskáját, esetleg kis esernyőjét? Szerintünk pár fotó erejéig mindenképp érdemes elfogadni a felajánlást, aztán az esküvő napján már a saját ízléseteknek megfelelő kiegészítőkkel állni a násznép elé. Kiegészítő kérdés pipa, na de mi van, ha jönnek a „hasznos” tanácsok a dekorációt illetően? Hagyjátok magatok befolyásolni, vagy ragaszkodtok a saját elképzelésetekhez? A mi tanácsunk: semmi beleszólás, a környezet nagyban meghatározza a hangulatát a napnak, ezért fontos, hogy minden olyan legyen, ahogy azt ti megálmodtátok!

094.jpg

Meghívjátok a szülők barátait, ismerőseit?

Nyilván mindenki felállít egy létszám limitet, amit nem kellene túllépni. Legyen az szűk körű, 30-40 fős, vagy 100-150 fős, akkor is felmerül a kérdés, hogy a szülők barátai, ismerősei beleférnek-e. Ismeritek-e őket, van-e bármi kapcsolatotok velük. Ha nincs, akkor miért lennének ott? Vannak olyan szülők, akik határozottan kijelentik, hogy márpedig a Marikának meg a Józsinak ott kell lennie. Mi fizetjük, akkor ennyi beleszólásunk lehessen!     Megoldás lehet ezen kényes helyzet elkerülése, ha Ti magatoknak álljátok a költségeket. Lehet, hogy 1 évvel később tartjátok meg a szertartást, de addigra össze tudtok spórolni annyi pénzt, hogy azok legyenek a vendéglistán, akiket ti szeretnétek. Esetleg kompromisszumot lehet kötni a szülőkkel, hogy a szertartásra meghívjátok az Ő barátaikat is és egy kis állófogadáson meg is kínáljátok őket, de a buliba már nem vesznek részt. Ezt segít kommunikálni, ha kétféle meghívót készítetek, és a szövegezésben feltüntetitek, hogy kit meddig és hol láttok szívesen. :)

invitation-2246613_1920.jpg

A rokonság meghívása

Szintén nagy kérdés, hogy milyen fokig hívjátok meg a rokonokat. Az unokatestvérek felnőtt gyerekei és azok családja még belefér? Ha a gyerekeket már nem hívjátok, akkor azt hogyan kommunikáljátok?

Mi azt gondoljuk, hogy ha szoros kapcsolatban álltok, akkor egyértelmű, hogy ott a helyük, de ha évente egyszer találkoztok a dédnagyszülők születésnapján, akkor felesleges. Ez nekik is teher lehet, hiszen manapság egy családnak jó pár tízezer forintjába belekerül egy esküvő…

A következő blogunk erről szól majd. Arról, hogy ha a másik oldalon, vagyis a meghívottak között szerepelsz, akkor mit, mennyit illik adni, milyen formában, stb…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eskuvomania.blog.hu/api/trackback/id/tr2113710824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása