Esküvőmánia

Hoppá! A köszönőajándékról megfeledkeztünk!

A legjobb last minute öteletek nem csak későn ébredőknek

2020. január 07. - sakurasaku

A zökkenőmentes szertartás és a fergeteges buli után nehéz lehet elhinni, hogy az esküvő napja véget ér. Ám a tökéletes befejezése a napnak nem maradhat el a köszönőajándékok átadása nélkül. Ám tény, hogy a nagy felhajtásban könnyű megfeledkezni ezekről a kis apróságokról.
A fáradt, de boldog vendégsereg a lagzitok után újra és újra felidézi majd a legtökéletesebb pillanatokat, ezért is érdemes feltenni a cseresznyét a hab tetejére egy jól kiválasztott, témában és hangulatban az esküvőtökhöz és hozzátok illő ajándékkal.  Ezzel az aprósággal fejezhetitek ki vendégeitek felé, milyen nagyra értékelitek és örültök annak, hogy veletek töltötték életetek egyik legfontosabb napját. 

A lehetőségek tárháza majdnem végtelen, kezdve a saját készítésű virágcsokroktól az édes vagy akár sós finomságokig bármit ajándékozhattok, ami hozzátok kötődik. Érdemes egy kis csavarral fűszerezni a meglepetést, így a dizájnra vagy az ajándék mellé írt köszönő szövegre helyezni a hangsúlyt. A monogrammal ellátott képkeretet és fotóalbum ötletét nyugodtan vessétek el, sokkal inkább olyan köszönőajándékot válasszatok, ami környezetbarát, és a vendégek valóban használni fogják majd!
Készítsetek például apró üvegekben lekvárt, pálinkát vagy olajat, és az apró kedvesség egész biztosan a konyhákba kerül majd. Akár az esküvői helyszín is szolgálhat inspirációként, de dönthettek egy jó ügy mellett is, így a vendégek által kiválasztott szervezet számára felajánlhattok kisebb vagy nagyobb összeget, ezzel pedig nem csak saját magatoknak és a hozzátartozóitoknak szereztek örömet, de számotokra ismeretlen rászorulóknak is.

Felkészültél a top 10 köszönőajándékra? Vigyázz, kész, meglepetés!

Oliva olaj

Az oliva olaj a fény, az igazság és jóság szimbóluma, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb saláta és húsétel elkészítésének páratlan hozzávalója.  Töltsétek kis üvegekbe, hogy a vendégek hazavihessenek a „ti fényetekből” egy keveset.

oliva.JPG

Magvak

Tegyetek virág magvakat kis vászontáskákba, amiket vendégeitek hazavihetnek magukkal és akár a legkisebb házartásban is elültethetnek majd egy cserépben. A magvakat a növekedés és harmónia szimbólumának tekintik, ráadásul környezetünket sem szennyezitek, sőt! 

Túlélőcsomag

Lakodalomban senki nem marad szárazon, több-kevesebb túlzással. Gondoljatok a legnagyobb partiarcokra és készítsetek túlélőcsomagot a számukra, hogy könnyen vegyék a másnaposságot. Szerepeljen benne fájdalomcsillapító, egy izotóniás ital és némi sós rágcsálni való. Ha szeretnétek extrán feldobni a kis csomagot, akár személyre szóló vagy vicces  alvómaszkot is tehettek bele.

Az élet sója

Ismeritek a mesét, amiben a királylány sót kér az édesapjától, ezzel bizonyítva szeretetét? A só az egyik legrégebbi ételízesítő, az élet sóját pedig könnyen ajándékba adhatjátok szeretteiteknek. Töltsetek kis üvegcsékbe himalájai sót, ami nem csak mutatós, de megannyi jótékony hatása is van. Ha a pasztellrózsaszínnél drámaibb hatást szeretnétek, használjatok többféle fűszert, így a vendégek közül mindenki saját kedvére válogathat.

himalajai_so.JPG

Öko-kép

A névreszóló képkeret bár tiltólistán szerepel, egy ötletes csavarral mégis az egyik legjobb ajándék válhat belőle. Tegyetek préselt virágokat áttetsző keretbe a vendég nevével együtt. Így nem csak az egyik legszebb ültetőkártyát készíthetitek el, de szívhez szóló, személyes köszönőajándékot is adhattok.

Édes emlék

Egy illusztrált címke kifinomulttá, az izgalmas, vicces vagy cuki formavilág pedig személyessé teszik a csokoládét. Legyen szó bon-bonról vagy táblás csokiról, minden bizonnyal az édesszájú vendégek kedvére tesztek majd egy elegáns és finom köszönőajándékkal.  

Meleg ölelés

Bár a takaró nem megszokott ajándék és nyári lagzikon nem alkalmazható megoldás, az év bármely más időszakában azonban jól jöhet egy pihe-puha pléd, amibe a zimankósabb időben beburkolózhatnak a vendégeitek. Ráadásul otthon is jól mutat majd a kanapén!

Jókedv

Az ünnepi jókedvet megidézhetitek vendégeitek otthonában is, ha ajándékba a lagzin felszolgált bor- vagy pálinkakülönlegességet adtok. Töltsétek kis üvegekbe, címkézzétek fel és kész is a tökéletes köszönőajándék!

Egy kis zöld

Ajándékozzatok egy kis életet vendégeiteknek. A sziklakerti növények szárazságtűrők, így nem sok törődést igényelnek, mégis szépen mutatnak akár a kertben, akár egy kis cserépben. Növényt ajándékozni nem csak kedves gesztus, de környezettudatos megoldás is. Ráadásul ötletes ültetőkártyaként is funkcionálhatnak!

noveny_wedding.JPG

Jótékonykodj

Szeretnétek egy jó ügy érdekében fellépni vagy támogatni egy vagy akár több szervezetet? Nincs is erre jobb lehetőség, mint hogy lakodalmatok alkalmával a vendégeitek kezébe adni a döntést. Helyezzetek el az ajándékoknak szánt asztalon 3 gömb akváriumot, feltüntetve rajtuk azokat  a szervezeteket, akiket támogatni szeretnétek. Majd minden vendég ültetőkártyája mellé tegyetek egy olyan kártyát is, amin szerepel az az összeg, amivel támogatjátok azt a szerencsés kiválasztottat, akinek az akváriumában elhelyezik a cédulát.  A lagzi végén nincs más dolgotok, csak elutalni az összeget az általatok és vendégeitek által választott szervezetnek. Így nem csak szeretteiteknek, de olyan felnőtteknek, gyerekeknek vagy akár négylábúaknak segíthettek, akiknek igazán nagy szükségük van rá.

Ha úgy érzitek, megtaláltátok a tökéletes köszönőajándékot, nincs más teendő, csak elkészíteni. Érdemes bevonni az alapanyagok beszerzésébe vagy akár az elkészítés folyamatába a tanúkat vagy a legjobb barátokat is. Habár így számukra nem lesz meglepetés a köszönőajándék, de egy délután vagy este folyamán jó kis program válhat a kis csomagok elkészítéséből.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eskuvomania.blog.hu/api/trackback/id/tr7715397380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása